Verkkouutiset

Poliisi autossa Lounais-Suomen poliisilaitoksella 2022. LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Sisäministeri Ruotsin tilanteesta MTV:lle: Suomessa on Euroopan pienimmät poliisivoimat

Yhteistyö toimii, mutta Mari Rantasen mukaan suuria määriä poliiseja Suomella ei ole antaa.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) sanoo MTV:llä, että avun antamista jengisodan keskellä kamppailevalle Ruotsille voidaan harkita siinä vaiheessa, jos asiasta tulee Suomelle virallinen pyyntö.

Suomalaispoliisien lähettäminen Ruotsiin nousi puheenaiheeksi, kun Ruotsin entinen pääministeri, sosiaalidemokraattien Magdalena Andersson ehdotti pohjoismaista yhteistyötä tilanteen ratkaisuun.

– Haluamme myös, että Ruotsi pyytää poliisiapua Pohjoismaista. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että Norjan, Tanskan tai Suomen poliisit tulisivat tänne työskentelemään tai auttamaan muilla tavoilla, Andersson kommentoi Aftonbladetille.

– Suomessa on Euroopan pienimmät poliisivoimat per asukasluku, joten mitään suuria määriä Suomella ei ole valitettavasti Ruotsille antaa, Rantanen sanoo.

Rantasen mukaan Suomen ja Ruotsin poliisiyhteistyö toimii erinomaisesti, mistä osoitus on Suomeen rantautuneen Dödpatrullen-katujengin kiinniotot.

– Siinä mielessä pystymme heitä tukemaan ja he meitä.

LUE MYÖS:
Maahanmuuton tutkija: Nämä kaksi virhettä Ruotsi teki
Ruotsin poliisi poikkeusvalmiuteen

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)