Verkkouutiset

RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Anders Adlercreutz tiedotustilaisuudessaan RKP:n puoluekokouksessa Helsingissä 16. kesäkuuta 2024., LEHTIKUVA / KIMMO PENTTINEN

RKP:n ministeri ei lupaa vielä tukeaan rajalaille – ”pitää katsoa”

Anders Adlercreutz sanoi, ettei ollut vielä ehtinyt perehtyä perustuslakivaliokunnan lausuntoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n vastavalittu puheenjohtaja ja opetusministeriksi siirtyvä Anders Adlercreutz ei vielä lupaa tukeaan hallituksen lakiesitykselle välineellistetyn maahantulon torjumiseksi, kun esitys tulee eduskunnan suureen saliin.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi tänään lausuntonsa lakiesityksestä. Valiokunnan mukaan laki voidaan säätää poikkeuslakina, kunhan siihen lisätään sääntelyä oikeusturvakeinoista. Seuraavaksi lakia käsittelee halintovaliokunta, joka laatii siitä mietinnön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– En ole vielä perehtynyt siihen (perustuslakivaliokunnan) lausuntoon ja ryhmä ei ole tästä keskustellut. Pitää katsoa, Adlercreutz kommentoi asiaa Verkkouutisille lyhyesti eduskunnassa kiirehtiessään täysistuntoon.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson korosti aiemmin Verkkouutisille perustuslakivaliokunnan tulevan lausunnon olevan ”hyvin keskeinen” RKP:n pohtiessa kantaansa lakiesitykseen. Andersson painotti tuolloin, että lakiesitys lähti yksimielisenä valtioneuvostosta ja selkeä enemmistö eduskuntaryhmästä katsoo, että se voi tulla eduskuntaan perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi.

RKP:n kansanedustajilla on niin sanotusti vapaat kädet äänestää laista.

Perustuslakivaliokunnan lausuntoon jätettiin kaksi vastalausetta, jotka olivat vihreiden edustajan Fatim Diarran sekä vasemmistoliiton edustajan Anna Kontulan. RKP:n edustaja Mats Löfström katsoi valiokunnan enemmistön mukana, että lakiesitys voidaan säätää poikkeuslakina.

 

LUE MYÖS:

Petteri Orpo rajalain lausunnosta: Otettiin todella iso askel

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)