Verkkouutiset

Nikolajevin sataman viljasiiloja ja -varastoja. Tässä 7. kesäkuuta 2022 otetussa kuvassa näkyy venäläisten aiemman viljavarastoiskun jälkiä. (Photo by Planet Labs PBC / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Hyökkääjä iski kahteen suureen viljavarastoon

Venäjä vaikuttaa kostaneen aiemman iskun Rostovin öljynjalostamoon.

Venäjä iski ainakin kahteen pohjoisamerikkalaisomistuksessa olevaan viljavarastoon ukrainalaisessa Nikolajevin satamakaupungissa, kertoo Wall Street Journal.

Tarkoituksena vaikuttaa olleen kostaa keskiviikkoaamun, Verkkouutistenkin tässä uutisoima, ukrainalaisten lennokki-isku Rostovin öljynjalostamoon ja kiihdyttää maailman ruokakriisiä entisestään.

Kanadan suurin viljankäsittelijä Viterra ja yhdysvaltalainen viljakauppaliike Bunge Ltd. kertoivat keskiviikkona, että heidän viljavarastoihinsa on isketty. Viterran varasto oli tulessa. Kuolonuhreja ei ole, mutta yhtä työntekijää hoidettiin palovammojen takia.

Venäjä on iskenyt toistuvasti Nikolajevista länteen vievää siltaa vastaan. Ukrainalaisviljelijät ja viljakauppiaat vievät viljan siltaa pitkin Romanian rajalle ja sieltä Constantan satamaan.

Venäjä on iskenyt myös auringonkukkaöljyn käsittelylaitokseen ja muihin viljavarastoihin myös. Keskiviikon isku oli Bungelle toinen.

Venäjän suurhyökkäyksen myötä Ukrainaan on jäänyt jumiin 18 miljoonaa tonnia viljaa. Ukrainalaiset valittavat, että elonkorjuu on käynnistymässä ja varastointitilat vähissä. Kohteina ovat myös ukrainalaisviljelijöiden tuotantovälineitä ja peltoja vastaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS