Kookosrasva tekee popcorneista aromikkaampia. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

HS: Miksi elokuvissa popcorn on niin paljon parempaa?

Rasvan valinnalla on suuri merkitys maun kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Finnkinon ruoan ja juoman liiketoiminnasta vastaavan Tapio Partasen mukaan popcornit ovat pysyneet ylivoimaisesti suosituimpana elokuvaherkkuna.

Moni kokee niiden maistuvan erityisen hyvältä elokuvateattereissa. Taustalla ovat erityiset popcorn-koneet ja rasvan valinta.

– Meillä käytetään valmistukseen kookosrasvaa, mikä tekee popcorneista selvästi aromikkaampia kuin jos vertaa esimerkiksi Etelä-Eurooppaan, jossa valmistuksessa käytetään usein auringonkukkaöljyä, Tapio Partanen sanoo Helsingin Sanomille.

Popcornit voi valmistaa myös kotona suurella kannellisella kattilalla. Verkkokaupoista ja marketeista on saatavilla niiden paistoon kehitettyjä kookosrasvoja.

Elokuvateattereissa lämmitetty kookosöljy laitetaan pataan suolan ja maissinjyvien kanssa. Kotona on oltava tarkkana, jos automaattista sekoittajaa ei löydy.

– Kotona jyviä tulee jatkuvasti sekoittaa. Tärkeää on myös, että rasvaa on riittävästi ja liedellä tasainen lämpötila, ei liian kuuma, Partanen jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)