Verkkouutiset

Sote-uudistus loi uusia johtajan paikkoja hyvinvointialueille. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

HS: Johtajan virkaan haki Helsingissä vain kaksi, erikoinen arvio syystä

Kansliapäällikön mukaan sote-uudistus on juuri tuonut hyvinvointialueelle paljon samankaltaisia virkoja.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys-, ja pelastustoimen toimialajohtajaksi hakee vain kaksi henkilöä, kertoo Helsingin Sanomat, joka selvitti asian tietopyynnöllä. Toinen hakijoista on nykyinen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

Toimialajohtajan paikka on yksi Helsingin korkeimmista viroista, jonka yläpuolella organisaatiossa ovat vain kansliapäällikkö ja poliittinen johto, joten vähäinen kiinnostus tällaiseen pestiin maan pääkaupungissa on varsin poikkeuksellista.

Helsingin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna arvioi HS:lle, että asialle voi olla monta syytä.

– Esimerkiksi sote-uudistuksen myötä hyvinvointialueilla on juuri äskettäin täytetty useita samankaltaisia virkoja. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että nykyinen toimialajohtaja Juha Jolkkonen on hakenut virkaa. Hän on nähdäkseni hoitanut tehtäväänsä erinomaisen hyvin, Sarvilinna sanoo.

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtajan kuukausipalkka on tällä hetkellä 14 600 euroa. Haku päättyi maanantaina.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi Helsingin kaupungille haki 32 henkilöä. Haastattelut toimialajohtajien valitsemiseksi käynnistyvät HS:n mukaan kesäkuussa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)