Verkkouutiset

Täysistunnossa käsiteltiin Kela-lain muuttamista. Eduskuntatiedotus

Sosiaaliturvan väärinkäyttöön voi liittyä järjestäytynyttä rikollisuutta

Ministerin mukaan tilanteita käydään läpi Kelan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan täysistunnossa kokoomuksen Ben Zyskowicz viittasi Kansaneläkelaitoksen pääjohtajan ja pääjuristin äskeiseen mielipidekirjoitukseen. Siinä he sanoivat, että etuuksien väärinkäytösten lisääntyvä julkitulo vaatisi lakien muutosta.

Zyskowicz pyysi Kelan johtavalle juristille toimeksiantoa, jossa tämä kertoisi, mitä lakeja pitää muuttaa ja miten ”jotta veronmaksajien rahojen kulkeutuminen vääriin taskuihin voitaisiin estää”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan ”tämä on erittäin ajankohtainen keskustelu tällä hetkellä käynnissä sosiaali- ja terveysministeriössä johtuen Ruotsin tilanteesta”.

– Ruotsissa tällä hetkellä on havaittu laajaa sosiaaliturvan väärinkäyttöä, joka kytkeytyy jopa järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Meillä on syytä olettaa, että tämä ilmiö voi jonain päivänä rantautua myöskin laajamittaisemmin Suomeen, ministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi.

– Näin ollen olemme aloittaneet keskustelut, ja olen tästä myöskin käynyt ajatustenvaihtoa Kelan johdon kanssa, että miten voisimme olla hereillä mahdollisista tilanteista, joissa sosiaaliturvaa käytetään väärin ja jos siihen jopa kytkeytyy järjestäytynyttä rikollisuutta ja esimerkiksi kiristystä. Näitä tilanteita käymme nyt yhdessä Kelan kanssa läpi.

Grahn-Laasonen sanoi ottavansa näkökulman huomioon myös valtiontalouden säästöjen näkökulmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)