Verkkouutiset

Arrow 24 alkaa perjantaina. Kuva Kankaanpään Niinisalosta viime kevään harjoituksesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Maria Zaharovan mukaan Suomen sotaharjoitus lisää riskiä – Pekka Toveri: Ei lisää, jos Venäjä pysyy omalla puolellaan

Kansanedustaja kuvailee tiedottajan lausunnon olevan vain yksi Venäjän vaikutusyrityksistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on väittänyt Suomessa alkavan sotaharjoituksen ”lisäävän mahdollisten sotilaallisten välikohtausten riskiä”. Zaharovan mukaan Naton sotaharjoitukset ”Venäjän rajojen läheisyydessä” ovat luonteeltaan provokatiivisia.

– Ei lisää, jos Venäjä pysyy omalla puolella rajaa… Varsinkin, kun harjoitus järjestetään Länsi-Suomessa, huomauttaa kenraalimajuri (evp.) ja kansanedustaja Pekka Toveri (kok.) X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Epätoivoisia yrityksiä vaikuttaa, Toveri kuittaa Zaharovan Venäjän valtiolliselle Ria Novosti -uutistoimistolle antaman lausunnon.

Zaharovan oletetaan viitanneen perjantaina alkavaan Maavoimien Arrow 24 -harjoitukseen Niinisalossa, johon osallistuu joukkoja Iso-Britanniasta, Latviasta ja Virosta.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja ja kokoomuksen eurovaaliehdokas Mika Aaltola toteaa niin ikään, että harjoitukset eivät ole provosoivia, vaan puolustuksellisia.

– Venäjä tietää tämän. Mutta Venäjä valehtelee muuta, koska Venäjä ei pidä siitä, että sen laajentumishankkeille laitetaan tulppaa Suomen ja NATO:n taholta, Aaltola kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)