Verkkouutiset

Rajavartijoiden rooli on ollut yksi haastava kysymys lakiesityksen kirjoittamisessa. Kuva marraskuulta 2023 LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hallituksen rajalaki tänään eduskuntaan – tiedotustilaisuus aamuyhdeksältä

Esitysluonnosta on muokattu lausuntopalautteen pohjalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen lakiesitys välineellistetyn maahantulon torjumiseksi on nyt valmis ja se annetaan eduskunnan käsittelyyn tänään tiistaina. Lakiluonnosta on ollut haastava sovittaa yhteen kansallisen turvallisuuden ja kansainvälisten sopimusten ja velvoitteiden kanssa. Hallitus järjestää aamuyhdeksältä tiedotustilaisuuden, jossa tähän liittyviä ratkaisuja avataan.

Tilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Petteri Orpo (kok.), sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ja hallitusneuvos Sanna Palo sisäministeriön rajavartio-osastolta. Paikalla on myös apulaispäällikkö Markku Hassinen Rajavartiolaitokselta.

Orpo arvioi jo aiemmin, että lakiesitys on kirjoitettu nyt sellaiseen muotoon, että se on hyväksyttävissä. Kyseessä on poikkeuslaki, joka edellyttää eduskunnasta viiden kuudesosan enemmistöä, jotta se voitaisiin säätää kiireellisenä.

Lain tarkoitus on estää Venäjän hybridivaikuttamista turvapaikanhakijoita hyväksi käyttäen. Turvapaikkahakemuksia voitaisiin tiettyjen edellytysten vallitessa kieltäytyä vastaanottamasta osassa Suomen itärajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)