Verkkouutiset

Ukrainan räjähdedrooni lähestyy Venäjän ZALA-tiedustelulennokkia. / DPSUkr / Telegram

Käänteestä rintamalla varoitetaan: Äärimmäisen hälyttävää

Tiedustelulennokkien tuhoaminen voi lamauttaa maavoimien toiminnan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan kerrottiin pysäyttäneen toukokuussa Venäjän uuden hyökkäyksen Harkovan alueelle osin kokeneiden lennokkiyksiköiden avulla, joita siirrettiin alueelle nopealla aikataululla.

Droonit ovat viime aikoina ottaneet tähtäimeensä maakohteiden lisäksi Venäjän tiedustelulennokit. Sotaa seuraavat venäläisbloggaajat kuvailevat käännettä ”äärimmäisen huolestuttavaksi”.

– Vaikka kukaan ei kuole tämän toiminnan seurauksena, niin niiden seuraukset voivat olla paljon vakavampia kuin kymmenien Abrams-panssarivaunujen toimittamisella, sotakirjeenvaihtaja Aleksander Khartshenko kirjoittaa Telegram-sivullaan.

Maavoimien toiminta on nykyisin riippuvaista Zala- ja Orlan-droonien tuottamista tiedustelutiedoista. Tilannekuvan häiritsemisen sanotaan tuottavan merkittävää haittaa taistelukentällä.

– FPV-droonit ovat halpoja, mutta suuret tiedustelulennokit eivät, Khartshenko toteaa.

Aiemmin Orlanin kaltaisia drooneja pystyttiin pudottamaan vain ilmatorjuntaohjuksilla, mutta nyt apuna ovat ”metsästäjädroonit”, jotka lähestyvät kohdettaan 500 kilometrin tuntivauhdilla. Tämä altistaa suuren osan Venäjän lennokeista iskuille.

Vaikeasti havaittavat räjähdelennokit voivat jatkossa ottaa mahdollisesti tähtäimeensä myös rintaman lähellä lentävät Venäjän helikopterit. Niitä operoiva ryhmä voi liikkua huomaamatta moottoripyörällä. Modernia ilmatorjuntajärjestelmää on sen sijaan hyvin vaikea piilottaa ”läpinäkyvällä taistelukentällä”.

Venäjällä varoitetaan iskujen toisesta merkittävästä seurauksesta. Ilman tiedustelulennokkien tuottamia tietoja videolinkin avulla ohjattavat FPV-droonit eivät löydä kohdettaan useiden kilometrien korkeudesta.

– Se osapuoli saa valtavan edun taistelussa, joka pystyy ensimmäisenä tyhjentämään taivaan vihollisen tiedustelulennokeista, venäläinen sotakirjeenvaihtaja toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)