Verkkouutiset

Tuore kokoomusjohtaja luottavaisena minihallitusneuvotteluihin

Kokoomuksen tuore puheenjohtaja, hallitustunnustelijaksi nimitettävä Alexander Stubb suhtautui luottavaisesti minihallitusneuvottelujen sujumiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puheenjohtaja Alexander Stubb myönsi kokoomuksen puoluekokouksen päätteeksi järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että ensi viikolla alkavissa minihallitusneuvotteluissa on kiperiä kysymyksiä. Näitä ovat esimerkiksi oppivelvollisuuden laajentaminen, lapsilisät ja ydinvoiman periaatepäätöksen täydennys.

Hän kuitenkin uskoo, että neuvottelut saadaan suotuisaan päätökseen.

Stubb toisti linjapuheessaan esittämänsä kannan, että pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen maaliskuista kehyspäätöstä ei rikota.

– Neuvotellaan niin kauan kun on tarpeen, kunhan tulos on hyvä. Tärkeää on Suomen politiikan ennustettavuus ja vakaus. Mielessäni on kyllä juhannussauna, Stubb määritteli neuvottelujen kestoa.

Oppivelvollisuusiän nostamisesta Stubb muistutti, että kehyksessä sovittiin 15 miljoonaa euroa ysiluokkalaisten syrjäytymisvaaran ehkäisemiseksi. Jos koko ikäluokka laitetaan kymppiluokalle, sen hinta nousee lähes 56 miljoonaan euroon.

– Sellaista ei kehyksessä sovittu, hän sanoi.

Niin ikään Stubb totesi, että lapsilisien 110 miljoonan euron leikkausta on voitava tarkastella, mutta tarkastelun lopputuloksen pitää olla kaikkien neuvotteluihin osallistuvien viiden puolueen hyväksyttävissä. Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on tapaillut ajatusta koko leikkauksen perumisesta.

Jos kehyksistä pidetään kiinni, ja leikkauksesta luovutaan kokonaan tai sitä supistetaan, se on kompensoitava jollakin muulla tavalla.

Myös Fennovoiman ja Olkiluodon ydinvoimaloiden periaatepäätösten täydennyshakemukset ovat ainakin vihreiden kannalta ongelmalliset. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö väläytteli jo maaliskuussa asian tiimoilta hallituskriisiä.

– Ongelmallinen kohta, mutta hanskataan, Stubb tyytyi toteamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)