Verkkouutiset

Deutsche Bank sai jättimäiset miljardisakot korkomanipuloinnista

Saksalainen Deutsche Bank on saanut Yhdysvaltojen ja Britannian rahamarkkinoiden valvojilta 2,5 miljardin dollarin sakot korkojen manipuloinnista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Deutsche Bank on saanut Yhdysvaltojen ja Britannian rahamarkkinoiden valvojilta yhteensä 2,5 miljardin dollarin sakot korkojen manipuloinnista.

Pankki joutuu maksamaan Yhdysvaltoihin yli kaksi miljardia ja Britanniaan vajaat puoli miljardia dollaria.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Deutsche Bank oli muutaman muun pankin kanssa yrittänyt manipuloida pankkien välisiä libor- ja euribor-korkoja. Sakko on korkea, koska Deutsche Bank oli yrittänyt vaikeuttaa tutkimuksia harhauttamalla viranomaisia.

EU antoi jättisakot jo vuonna 2013

Euroopan komissio ilmoitti vuoden 2013 lopulla antaneensa kahdeksalle finanssialan yritykselle sakot korkokartellin pyörittämisestä Euroopassa. Sakkojen kokonaismäärä on 1,7 miljardia euroa.

Euroopan komission mukaan euribor-korkoa manipuloitiin syyskuusta 2005 toukokuuhun vuonna 2008. Euribor-kartelliin kuuluivat Barclays, Deutsche Bank, Société Générale ja RBS.

Deutsche Bank ja Société Générale joutuivat kumpikin maksamaan 466 miljoonaa euroa. RBS selvisi 131 miljoonan sakoilla. Kolmikko sai alennetun sakon, koska ne suostuivat yhteistyöhön komission kanssa.

Komission tutkimuksissa paljastui myös, että kuusi finanssiyritystä teki yhteistyötä libor-koron manipuloimiseksi. Pankit olivat UBS, RBS, Deutsche Bank, JPMorgan, Citigroup ja RP Martin.

UBS:ää epäiltiin viidestä lainrikkomuksesta, mutta se välttyi noin 2,5 miljardin euron sakolta paljastettuaan kartellin.

(BBC, Yle)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)