Verkkouutiset

”Tilanne alkaa olla kestämätön” – Helsinki haastaa muut kunnat turvapaikkatalkoisiin

Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa ja Helsinki haastaa muut kunnat mukaan talkoisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingillä on kolme pysyvää vastaanottokeskusta, joissa on yhteensä 446 paikkaa. Tällä hetkellä Helsingin vastaanottokeskuksen vastuulla on noin 1700 turvapaikanhakijaa. Helsinki on tänä vuonna vastaanottanut 2 400 turvapaikanhakijaa.

– Tilanne alkaa olla kestämätön, kiteytti apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty turvapaikanhakijoiden tilannetta perjantaina, kun valtionvarainministeri Alexander Stubb (kok.) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok.) vierailivat Helsingin vastaanottokeskuksen Punavuoren toimipisteessä.

Rädyn mukaan tässä tilanteessa Helsinki on joutunut turvautumaan erilaisiin majoitusratkaisuihin. Osa turvapaikanhakijoista on tilapäisesti majoitettu vastaanottokeskusten lattialle patjamajoitukseen, osa Kirkkonummelle, osa kotimajoitukseen sekä Helsingin hostelleihin.

Kuluvalla viikolla Helsinkiin avattiin nopealla aikataululla tilapäinen vastaanottokeskus Koskelan sairaala-alueelle. Viimeiset käytettävissä olevat majoituspaikat otetaan Koskelassa käyttöön ensi maanantaina. Tämän jälkeen Koskelan vastaanottokeskus on täynnä.

Helsinkiin saapuu edelleen kolmisenkymmentä turvapaikanhakijaa päivittäin, joten tilanne on vaikea.

– Arvion mukaan Helsinki selviää nykyisillä paikoilla viikonlopun yli. Tämän jälkeen majoituspaikkoja tarvitaan lisää, toteaa Helsingin kaupungin elinkeinopalvelujen johtaja Marja-Leena Rinkineva.

– Helsinki kantaa oman vastuunsa tässä vaikeassa tilanteessa. Kaipaamme nyt yhteisvastuuta muilta pääkaupunkiseudun kunnilta. Toimimme kapasiteettimme äärirajoilla ja on tärkeää, että saamme apua muilta kunnilta, Räty sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)