Verkkouutiset

USA sai tiedustelun jättipotin ISIS:stä – yli 10 000 tietolähdettä

Isisiä vastaan taistelevat liittouman joukot ovat keränneet yli 10 000 arvokasta tietoa sisältävää esinettä, kuten muistitikkuja, läppäreitä, kirjoja ja muistivihkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain asevoimat kertoo saaneensa haltuunsa suuret määrät tiedustelumateriaalia Manbijin kaupungissa perääntyviltä Isis-jihadisteilta, uutisoi ABC News.

Manbijin kaupunki sijaitsee Pohjois-Syyriassa. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin mukaan kaupunki on yksi Isisin viimeisistä tukikohdista, josta on yhteys jihadistien tukialueena toimivaan Raqqan kaupunkiin. Isis on julistanut Raqqan pääkaupungikseen.

– Me uskomme, että tämä on iso juttu, sanoo monikansallisen Operation Inherent Resolve -operaation tiedottaja, eversti Christopher Garver.

Garverin mukaan Isisiä vastaan taistelevat liittouman joukot ovat keränneet yli 10 000 arvokasta tietoa sisältävää esinettä, kuten muistitikkuja, läppäreitä, kirjoja ja muistivihkoja.

Tietoa kerättiin yhteensä neljän teratavun verran digitaalisista laitteista.

– Olemme saaneet selville, että Isis käytti Manbijia strategisena keskuksena, johon Isisiin liittyvät ulkomaalaisjihadistit saapuivat.

– Jihadistit seuloivat ulkomailta saapuneet terroristit, selvittivät heidän kielitaitonsa ja määräsivät heille tehtävän. Sen jälkeen heidät lähetettiin joko Syyriaan tai Irakiin, Garver kertoo.

Garverin mukaan takavarikoidusta materiaalista ei ole toistaiseksi löydetty todisteita siitä, että jihadisteja olisi lähetetty Eurooppaan tai muualle länsimaihin.

Manbijin kaupungissa käydään kovia taisteluita. Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt viimeisen muutaman viikon aikana yli 520 ilmaiskua Isisiä vastaan.

Yhdysvaltain tukemat, enimmäkseen Syyrian kurdeista kootut SDF-joukot (Syrian Democratic Forces) ovat piirittäneet kaupungin.

SDF-joukot aloittivat kesäkuun lopussa operaation vapauttaakseen Manbijin kaupungin Isisin käsistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)