Verkkouutiset

Pohjoiskorealaisia salakuljetetaan solkenaan Kiinaan – ”otamme tilauksia vastaan puhelimitse”

Yhä useampi pohjoiskorealainen pyrkii Kiinaan tekemään parempipalkkaista työtä laittomasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkeampien palkkojen houkuttelemat pohjoiskorealaiset tekevät laittoman ja hengenvaarallisen matkan Kiinaan rajajoen yli. Toiminta hyödyttää niin kiinalaisia, pohjoiskorealaisia kuin salakuljettajiakin, kertoo Radio Free Asia.

Haastatellun Choi-nimisen pohjoiskorealaisen salakuljettajan mukaan jokaisesta salakuljetetusta työläisestä maksetaan hänelle Kiinassa 200 juania, mikä vastaa noin kolmeakymmentä euroa. Työntekijöille itselleen maksetaan noin 15-20 juania (n. 2,25-3 euroa) päivässä. Osa salakuljettajista saa tyytyä myös vaatimattomampiin summiin, joidenkin lähteiden mukaan noin 12 juania (1,8 euroa) henkilöltä.

”Saamme tilauksia työläisistä kiinalaisilta laittomien puhelimien avulla”, hän kertoo.

Tämän jälkeen valitaan neljästä kuuteen työläistä, jotka ovat valmiita elämään köyhästi ja ylittämään joen yhdessä. Työjakson jälkeen he palaavat Choin mukaan takaisin kotimaahansa.

Anonyymin pohjoiskorealaislähteen mukaan Kiinaan pyrkii nyt töihin useampi, kuin Etelä-Koreaan yrittää loikata. Pohjois-Korea on pyrkinyt estämään laittomat työmatkat, mutta asia on helposti järjestettävissä 3 juanin (n. 0,45 euroa) suuruisella päiväkohtaisella lahjuksella. Tästä huolimatta matkat kannattavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)