Verkkouutiset

Eva Biaudet huolissaan pakolaisista pakkasessa Murmanskissa

Kansanedustajan mukaan viranomaisten vastuu pakolaistilanteesta on suuri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rkp:n kansanedustaja, entinen yhdenvertaisuusvaltuutettu Eva Biaudet (r.) kiinnittää lähettämässään tiedotteessa huomiota koviin pakkasiin Venäjän Murmanskin alueella.

Biaudet toteaa olevansa ”hyvin huolestunut pakolaisista, jotka ovat jääneet loukkuun Murmanskiin sen jälkeen, kun Suomi on kiristänyt rajavalvontaa maan pohjoisosissa”.

– On riski, että ihmiset paleltuvat kovassa pakkasessa. Viranomaisten täytyy olla erityisen valveilla ja kaikin keinoin välttää, että pakolaiset jäävät kärsimään pakkaseen, Eva Biaudet toteaa.

– On itsestään selvää, että täytyy kitkeä pois järjestelmällinen rikollisuus, mutta viranomaisten ensisijainen vastuu on, että yksittäiset ihmiset eivät joudu kärsimään.

Eva Biaudet arvostelee tiedotteessaan Suomen hallitusta siitä, että ”muiden pohjoismaiden innoittamana kiristetään rajatarkastuksia”.

– Ainoana päämääränä näkyy olevan vähentää Suomen houkuttelevuutta vastaanottajamaana.

– Nopeasti unohdetaan, että esimerkiksi Ruotsi kantaa monin verroin enemmän vastuuta kuin me. Se on selvä, että kaikki jotka hakeutuvat Suomeen eivät saa turvapaikkaa. Mutta kaikkia lapsia on suojeltava kun sääntöjä kiristetään hakuprosessiin pääsyn vaikeuttamiseksi. Suomi rikkoo myös kansainvälisiä velvoitteitaan, jos turvapaikanhakijoita ei kohdella inhimillisesti, Biaudet kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)