Verkkouutiset

Zhirinovski ylisti Putinia Venäjän tsaariksi

Pitkän linjan venäläispoliitikko kiitti omintakeisesti presidentti Vladimir Putinia kunniamerkistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän nationalistisen liberaalidemokraattipuolueen poliitikko Vladimir Zhirinovski piti erikoisen puheen, kiittäessään presidentti Vladimir Putinia saamastaan kunniamerkistä. Zhirinovski siteerasi vanhan Venäjän imperiumin laulua.

– Venäjän imperiumilla oli paras kansallislaulu, Zhirinovski totesi.

– Jumala varjelkoon tsaaria, vahvaa, itsevaltiasta. Hallitse kunniamme tähden, hallitse valaaksesi pelkoa vihollistemme sydämiin. Ortodoksinen tsaari! Jumala varjelkoon tsaaria, Zhirinovski julisti Radio Free Europen mukaan Kremlissä järjestetyssä seremoniassa.

Vladimir Putin seisoi lavalla Zhirinovskin kanssa purkauksen (video alla) aikana ja sanat oli mitä ilmeisimmin osoitettu hänelle. Zhirinovskin kiitospuhetta on näytetty esimerkiksi Venäjän valtion rahoittamalla RT-uutiskanavalla.

Samassa seremoniassa myönnettiin kunniamerkkejä muun muassa Moskovan pitkäaikaiselle pormestarille Juri Luzhkoville ja Putinin läheiselle ystävälle, sellisti Sergei Rolduginille.

Luzhkov poistettiin tehtävistään vuonna 2010 korruptiosyytösten vuoksi. Kunniamerkin myöntäminen saattaa tarkoittaa, ettei hän ole enää Venäjän johdon epäsuosiossa.

Sergei Roldugin on tullut puolestaan tunnetuksi niin kutsuttujen Panaman papereiden vuoksi. Laajojen veroparatiisipaljastusten perusteella vaikuttaa siltä, että sellisti on käyttänyt monimutkaisia veroparatiisijärjestelyjä siirrelläkseen liki 2 miljardin euron edestä varoja pois Venäjältä.

Verkkouutiset on kertonut paljastuksista ja niiden kytköksistä Venäjän eliittiin muun muassa tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)