Verkkouutiset

Poliisi turvasi itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkuetta Helsingissä 6. joulukuuta 2021. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

MTV: Näin poliisi varautuu itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin

Ylikomisarion mukaan päivä on poliisille yksi vuoden työläimmistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jarmo Heinonen kertoo MTV Uutisille, että poliisi on osannut varautua itsenäisyyspäivänä järjestettäviin lukuisiin mielenosoituksiin. Varautuminen näkyy esimerkiksi siten, että kaupungilla on riittävästi poliiseja. Helsingin poliisi saa apuvoimia myös muilta Suomen poliisilaitoksilta.

– Itsenäisyyspäivä on yksi vuoden työläimmistä päivistä poliisille, mutta olemme varautuneet hyvin, Heinonen toteaa MTV:lle.

Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tiedossa neljä mielenosoitusta tai kulkuetta itsenäisyyspäiväksi. Perinteisen Ylioppilaiden soihtukulkueen lisäksi Helsingissä järjestetään Herää Suomi- kulkue, 612- soihtukulkue ja Helsinki ilman natseja -kulkue.

Heinosen mukaan vaikuttaa siltä, että mielenosoitukset tulevat olemaan hyvin samanlaisia kuin aiempina vuosina. Poliisin tavoitteena on järjestää kulkueet ja mielenosoitukset niin, että ne eivät törmää kaduilla toisiinsa mahdollisten yhteenottojen välttämiseksi.

– Varaudumme tietenkin aina yllätykseen, että joku keksii tänä vuonna jotakin uutta, Heinonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)