Verkkouutiset

Venäjä on joutunut hylkäämään asemiaan Ukrainan vastahyökkäyksen vuoksi. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Venäjä saattaa valmistautua ukrainalaisten sotavankien liikekannallepanoon

Vankien pakottaminen taisteluihin rikkoisi Geneven sopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Institute for the Study of War -ajatushautomon (ISW) tilannekatsauksessa kerrotaan, että Venäjä saattaa valmistautua pakottamaan ukrainalaisia sotavankeja taistelemaan kotimaataan vastaan.

Venäjän valtiollisessa mediassa väittiin lauantaina, että Olenivkan vankileirille määrätyt vangit olisivat ”pyytäneet Donetskin miehityshallinnolta lupaa taistella Bogdan Hmelnitski -kasakkapataljoonassa”.

”Pyyntö” oli väitteiden mukaan esitetty ainoastaan suullisesti Donetskin ”kansantasavallan” parlamentin puhemies Volodymyr Bidivkan kautta.

Sotavankien määrääminen taisteluihin rikkoisi räikeästi Geneven sopimusta sotavankien kohtelusta.

Sopimuksessa todetaan yksiselitteisesti, ettei sotavankeja saa lähettää alueelle, jossa he voivat altistua taisteluvyöhykkeen tulen alaiseksi. Heitä ei myöskään ”saa muutoin kuin vapaaehtoisina käyttää epäterveellisiin tai vaarallisiin töihin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)