Verkkouutiset

Bastion-ohjusjärjestelmä. www.mil.ru

Venäjä on siirtänyt merimaaliohjuksia asemiin Itämerellä

Satelliittikuvien perusteella Kaliningradin rannikolle on sijoitettu ohjuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on sijoittanut merimaaliohjuksia asemiin Kaliningradin rannikolle. Naval Newsin hankkimien tuoreiden satelliittikuvien perusteella Bal- ja Bastion -ohjuksia on sijoitettu aivan Kaliningradin Taranin niemen kärkeen.

Parhaimmillaan yli kaksinkertaista äänennopeutta lentävä Bastion on P-800-ohjuksen rannikkopuolustusversio. Sen kantama on tiettävästi reilusti yli 300 kilometriä. Bal on puolestaan neuvostovalmisteisen Kh-35-ohjuksen rannikkopuolustusvariantti. Sen kantama on versiosta riippuen 130-300 kilometrin luokkaa.

Ohjusjärjestelmiä on tiedetty olevan alueella jo aiemmin. Laivastoasiantuntija H.I. Sutton kertoo artikkelissa, että niitä on kuitenkin sijoitettu kentälle tavallisesti ”kohonneiden jännitteiden aikoina”.

Bastion-ohjusten kantama riittää Kaliningradista aina Ruotsin rannikolle asti. Niiden tehokas käyttö pitkille etäisyyksille vaatisi kuitenkin asiantuntijan mukaan myös käyttökelpoista dataa kohteista.

Puolustusasiantuntija Benjamin Pittet näkee aseiden siirtelyn lännen painostamisena.

– Tämä havaittiin ballististen Kinzhal-ohjusten sijoittamisena muutama päivä ennen hyökkäystä Ukrainaan, hän toteaa.

Pittetin mukaan merimaaliohjusten ajaminen asemiin voi liittyä Liettuan ja Venäjän kiistaan Kaliningradin junakuljetuksista. Liettua on rajoittanut EU-pakotteiden alaisen tavaran vientiä Kaliningradiin. Venäjä on reagoinut toimiin jyrkästi ja uhkaillut Liettuaa. Liettua on taas katsonut soveltavansa vain asianmukaisesti EU:n pakotteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)