Verkkouutiset

Vuokralainen saa avaimensa. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousussa

Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat heinä-syyskuussa pääkaupunkiseudulla 0,9 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muualla Suomessa nousu oli 1,0 prosenttia vuodessa. Eniten vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat Turussa (1,7 %) ja Tampereella (1,5 %), vähiten Jyväskylässä (0,2 %). Vapaarahoitteiset vuokrat laskivat Mikkelissä (–0,1 %).

Vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Keravalla (10,7 %) ja Turussa (10,6 %). Pienintä niiden nousu on ollut Seinäjoella (3,5 %) ja Porissa (4,4 %).

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteiset vuokrat ovat nousseet 8,9 prosenttia ja muualla Suomessa 7,2 prosenttia vuodesta 2015.

Aravuokra-asuntojen vuokrat ovat nousseet vuodesta 2015 pääkaupunkiseudulla 9,0 prosenttia ja muualla Suomessa 6,8 prosenttia. Ara-vuokra-asuntojen vuokrat ovat nousseet eniten Kuopiossa (11,6 %) ja vähiten Rovaniemellä (2,6 %).

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa korkeimmat keskivuokratasot ovat Helsingissä (21,5 euroa/m²), Espoossa (18,5 euroa/m²) ja Vantaalla (18,3 euroa/m²).

Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa yksiön keskimääräinen vuokraneliö maksoi Helsingissä 27,5 euroa, Tampereella 20,0 euroa ja Turussa 18,9 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)