Verkkouutiset

Varoitus al-Holin ISIS-naisista: Kaikkein jyrkintä ajattelua

Asiantuntijan mukaan al-Holin leirillä ovat ne, jotka ovat seisseet viimeiseen asti äärijärjestön takana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Seida Sohrabi kertoo Twitterissä, että Syyrian al-Holin leirin ISIS-naiset edustavat kaikkein jyrkintä jihadistista ajattelua.

– Leirillä ovat juuri ne, jotka viimeiseen asti seisoivat ISIS:n takana, vaikka tappio oli vääjäämätön, Seida Sohrabi toteaa Twitterissä.

– Naiset ovat sylkäisseet kaiken sen päälle, jota länsimainen arvomaailma edustaa.

Seida Sohrabin mukaan suurin osa suomalaisista naisista lähti Syyrian ja Irakin konfliktialueelle vuosien 2012-2013 aikana,  eli ennen kuin ISIS oli vallannut alueen. Suojelupoliisin mukaan he ovat matkustaneet alueelle vapaaehtoisesti tarkoituksenaan oleskella alueella pysyvästi.

Seida Sohrabille todetaan Twitterissä, että ”kuitenkin on tiedossa, että Islamilaisesta valtiosta oli todella vaikeaa ja hengenvaarallista lähteä 2015 lähtien. Sanomasi kuulostaa tarkoituksenmukaiselta väärältä tiedolta”.

– Silti suurin osa naisista lähti alueelle vuosien 2012-2013 aikana. Siitä voi laskea, kuinka kauan on ollut aikaa lähteä, Sohrabi vastaa.

– Historiaa oli aikakin ennen vuotta 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)