Verkkouutiset

Italian hallitus kaatuu

Pääministeri Giuseppe Conte kertoo jättävänsä eroilmoituksensa tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian pääministeri Giuseppe Conte on ilmoittanut eroavansa hallituspuolueiden välisen riidan seurauksena, kertoo Corriere della Sera -lehti.

Conte syytti senaatissa pitämässään puheenvuorossa Lega-puolueen puheenjohtajaa ja sisäministeri Matteo Salvinia poliittisen kriisin luomisesta ”oman ja puolueensa edun” vuoksi.

– Käytän tämän tilaisuuden ilmoittaakseni, että esitän presidentille eroilmoitukseni pääministerin tehtävästä, Giuseppe Conte sanoi.

Conte on toiminut viime vuonna muodostetussa hallituksessa sitoutumattomana pääministerinä.

Pääministerin mukaan Salvini on etsinyt tekosyytä järjestääkseen uudet vaalit, sillä Lega-puolue on ollut vahvoilla viimeaikaisissa mielipidemittauksissa. Lega sai toukokuussa pidetyissä EU-vaaleissa 34 prosenttia äänistä ja Viiden tähden liike 17 prosenttia.

Matteo Salvini oli esittänyt parlamentissa epäluottamusäänestystä pääministeriä vastaan. Hän totesi, ettei voi jatkaa enää yhteistyötä Viiden tähden liikkeen kanssa.

Italian presidentti Sergio Mattarella päättää seuraavaksi, yritetäänkö hallitusta muodostaa uudelta pohjalta vai järjestetäänkö maassa ennenaikaiset vaalit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)