Verkkouutiset

Antti Häkkänen: Verotus on pidettävä työhön kannustavana

Kokoomusministerin mielestä tulevina vuosina talouskasvun luominen on yhä tärkeämpää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja oikeusministeri Antti Häkkänen on vastannut Ylen vaalikoneen väittämään Kun valtion menoja ja tuloja tasapainotetaan, se on tehtävä mieluummin menoja karsimalla kuin veroja kiristämällä. Häkkänen toteaa olevansa samaa mieltä.

– Verotus on pidettävä työntekoon, yrittäjyyteen ja investointeihin kannustavana. Sitä kautta saamme verotulot hyvinvointiyhteiskunnan palveluihin ja sosiaaliturvaan, Antti Häkkänen toteaa lisäperusteluissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kannustava verotus ruokkii talouskasvua ja työllisyyttä, joka taas lisää verotuloja. Tarvitsemme tulevina vuosina yhä enemmän talouskasvua ja sen tuomia verotuloja, jotta rahoitus palveluihin voidaan pelastaa.

Toisena talouskysymyksenä ehdokkaat ovat vastanneet väittämään Sosiaaliturvaa tulee kehittää niin, että osa nykyisistä tuista korvataan kaikille työikäisille maksettavalla, vastikkeettomalla perustulolla.

Antti Häkkänen on ”täysin eri mieltä”.

– Työnteon pitää olla ensisijaista ja kannattavaa. Sosiaaliturvan tulee kannustaa työntekoon kaikissa tilanteissa. Perustulo kannustaisi enemmän joutenoloon, kuin työntekoon, Häkkänen perustelee.

LUE MYÖS:
Menojen karsinta vai lisää veroja? Näin suomalaiset vastaavat (VU 19.3.2019)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)