Verkkouutiset

SDP:n Antti Rinne kiistää soten jarruttamisen – ”Ei missään tapauksessa”

SDP:n puheenjohtaja vastaa 'höpö höpö' kysymykseen, pitäisikö sote-valiokunnan puheenjohtajaa vaihtaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan SDP ”ei missään tapauksessa” yritä tahallaan jarruttaa sote-lakien käsittelyä.

– Kysymys on siitä, että valmistelun pitää olla asiallista ja sen pitää mahdollistaa asiantuntijakuuleminen silloin, kun on avoimia asioita. Ja pitää huolehtia myös siitä, että yksittäiset ihmiset eivät kuole tämän työtaakan alle. Tällä hetkellä näyttää todella pahalle työsuojelun näkökulmasta virkamiesten osalta, Antti Rinne sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rinteen mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) on tehnyt parhaansa, että sote-lakien käsittely etenee valiokunnassa.

Ei ole tarvetta vaihtaa puheenjohtajaa?

– Höpö höpö, Rinne nauraa.

Kysyttäessä sote-lakien realistisesta käsittelyaikataulusta Rinne sanoo, että hänen käsityksensä mukaan valiokunnassa on hallituksen toimittaman vastineen jälkeen paljon mietittävää ja asiantuntijoiden kuulemista.

– En osaa sanoa, miten pitkälle aikataulua vaaditaan sen suhteen. Se on valiokunnassa istuvien ihmisen arvioitava ja päätettävä. Minusta on käsittämätöntä, että Eduskuntatalon ulkopuolelta pääministeri (Juha Sipilä) ja virkamiehet valtioneuvostossa pyrkivät osoittamaan tälle talolle, miten täällä pitää asioita hoitaa, Rinne sanoo.

Pääministerin ei pidä sorkkia

Rinteen mukaan eduskunta ottaa lain säätämiseen sen ajan, mitä tarvitaan.

– Siihen ei pidä sorkkia pääministerin eikä kenenkään muunkaan ulkopuolelta.

Rinteen mielestä valinnanvapauslaki täytyy käsitellä nyt asiallisesti sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, eikä ”tunkea kolmatta kertaa epäkelpoa esitystä” perustuslakivaliokuntaan.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei kyennyt tänään torstaina kertomaan puhemiesneuvostolle työskentelyaikatauluaan. Aikataulusta on odotettu tietoa koko viikko.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokous päättyi ilmiriitaan, kun valiokunnan varapuheenjohtajan Hannakaisa Heikkisen (kesk.) mukaan valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru ei antanut äänestää siitä, miten valiokunta työskentelee kesän aikana.

Kiuru sanoi haluavansa puhemiesneuvostolta kannan ratkaisuesityksiin siltä osin, kun se saattavat olla eduskunnan linjausten vastaisia.

Lue myös:

Simon Elo: Krista Kiuru vaarantaa valiokunnan toimintakyvyn

Sote-valiokunnan kokous päättyi ilmiriitaan – Krista Kiuru esti äänestyksen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)