Verkkouutiset

Wikileaks-paljastus: Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin perheellä kytköksiä ISIS:iin

Presidentin vävyn yhteydet paljastuvat Wikileaksin julkistamista sähköposteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wikileaks on julkaissut tuhansia turkkilaisministeri Berat Albayrakin, presidentti Recep Tayyip Erdoganin vävyn, sähköposteja, jotka medialähteiden mukaan yhdistävät hänet terroristijärjestö Isisiin. Asiasta uutisoi American Herald Tribune.

Sähköpostit paljastavat, että Albayrakinilla on sisäpiirin tietoa öljykuljetuksista, joita on tehty Isisin hallinnoimilta öljyalueilta Irakista Turkkiin. Albayrak on aiemmin kieltänyt, hänellä ei ole kuljetuksiin minkäänlaista yhteyttä.

Joulukuussa 2015 Isisille läheiset lähteet paljastivat, että Ankara toimittaa Takfiri-sotilaille aseita ja ammuksia Qatarin välittäjien kautta ja että Turkki ostaa samaa reittiä puolestaan öljyä Takfiri-terroristeilta. Lähteet väittävät lisäksi, että Turkki olisi myynyt Isisiltä ostettua öljyä halpaan hintaan joillekin Itä-Euroopan maille.

Wikileaksin perustaja Julian Assange perustelee sähköpostien julkistusta sillä, että Erdogan on tuhonnut vapaan median toiminnan.

– Turkkilaiset tarvitsevat vapaan median ja vapaan internetin, Assange sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)