Verkkouutiset

Vladimir Putinin kaartiin on värvätty 340 000 miestä

Venäjän uuden kansalliskaartin rivit paisuvat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin yksityisarmeijaksikin mediassa kutsutun Venäjän uuden kansalliskaartin riveissä on jo 340 000 miestä, kertoo kaartin päällikkö Viktor Zolotov.

Asiasta uutisoivan Moscow Timesin mukaan joukot on jaettu 84 yksikköön ympäri Venäjää. Zolotovin mukaan kansalliskaartin kahdeksan kuukautta kestänyt kokoaminen on suoritettu ilman ”taistelutehtäviä suorittavien armeijan yksiköiden taisteluvalmiuden alenemista”.

Noin puolet kaartilaisista on palvellut aiemmin Venäjän sisäministeriön alaisuudessa toimivissa joukoissa. Zolotovin paljastukset kaartilaisten lukumäärästä vahvistavat sen perustamisen yhteydessä mediassa kiertäneet huhut, joiden mukaan suoraan Putinin alaisuudessa toimivien joukkojen vahvuudeksi kaavaillaan jopa 400 000 miestä.

Vladimir Putin perusti kansalliskaartin huhtikuussa. Kaartin päällikkö Viktor Zolotov on presidentin vanha luottomies. Zolotovin ja Putinin yhteinen historia ulottuu monien muiden presidentin lähipiiriläisten tavoin 1990-luvun alun Pietariin.

Vladimir Putin toimi tuolloin Pietarin pormestarin Anatoli Sobtsakin ulkomaan suhteista vastanneen komitean johtajana. Zolotov oli puolestaan Sobtsakin henkivartija. Nykyisin Zolotov kantaa ministerin titteliä ja istuu Venäjän kansallisen turvallisuuden neuvostossa.

Venäjän turvallisuus- ja lainvalvontavirastot ovat kovassa myllerryksessä. Kansalliskaartin perustamisen lisäksi Venäjä on hajottanut huumepoliisin ja maahanmuuttoviraston ja siirtänyt niiden virkailijat sisäministeriön alaisuuteen.

Hiljattain paljastui, että Venäjän tiedustelupalvelukenttä aiotaan palauttaa tilaan, joka muistuttaa pitkälti neuvostoajan KGB:tä. Uudistukset on mediatietojen mukaan määrä toteuttaa ennen vuoden 2018 presidentinvaaleja.

Uudistusten keskiössä on uusi valtion turvallisuusministeriöksi kutsuttu elin, joka aiotaan perustaa nykyisen turvallisuuspalvelu FSB:n pohjalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)