Verkkouutiset

Entisaikojen KGB aiotaan herättää henkiin

Venäjällä suunnitellaan merkittäviä viranomaisuudistuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen Kommersant-lehden saamien tietojen mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin hallinto suunnittelee merkittäviä viranomaisuudistuksia. Ne on määrä toteuttaa ennen vuoden 2018 presidentinvaaleja.

Asiasta kertovan Moscow Timesin mukaan uudistusten keskiössä on uusi valtion turvallisuusministeriöksi kutsuttu elin, joka aiotaan perustaa nykyisen turvallisuuspalvelu FSB:n pohjalle.

Uuteen ”ministeriöön” liitetään myös nykyinen ulkomaantiedustelu SVR sekä valtaosa muun muassa päättäjien suojelusta vastaavasta turvallisuusvirasto FSO:sta.

Kommersantin mukaan kaiken turvallisuus- ja tiedustelutoiminnan keskittäminen saman katon alle ”palauttaa viraston asemaan, josta se nautti neuvostomuodossaan KGB:nä”.

Valtion turvallisuusministeriö selvittää lisäksi sisäministeriön ja valtion tutkintakomitean sille välittämiä tapauksia, mutta myös valvoo molempia tahoja. Turvallisuusministeriö on vieläpä vastuussa kaikkien lainvalvonta- ja turvallisuuselinten sisäisestä turvallisuudesta.

– Aiemmin me (FSB:n agentit) vain avustimme tutkinnoissa. Nyt tehtävämme on johtaa (tutkinnan) etenemistä siitä lähtien, kun syyte nostetaan aina siihen asti, kun juttu menee oikeuteen, FSB-lähde toteaa Kommersantille.

Hän viittaa etenkin korkean profiilin juttuihin kuten esimerkiksi korruptiotapauksiin.

Lähde kertoo, että agentit valvovat jatkossa myös sitä, ”kuinka tehokkaasti rikostutkinnassa hyödynnetään valtion turvallisuusministeriön toimittamaa tiedustelutietoa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)