Verkkouutiset

Venäjän tiedustelu uhkailee Baltiassa olevia amerikkalaissotilaita

Brittiasiantuntija paljastaa Naton itäisissä jäsenmaissa vierailevien amerikkalaissotilaiden joutuneen Venäjän häirinnän kohteeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arvostetun brittiläisen Chatham House -ajatushautomon Venäjä-asiantuntija Keir Giles sanoo Venäjän testaavan jatkuvasti Yhdysvaltojen asevoimien reaktioita. Tämä on johtanut hänen mukaansa aggressiiviseen ja provosoivaan menettelyyn länsimaisia lentokoneita kohtaan esimerkiksi Syyrian taivaalla.

GIles mainitsee Chatham Housen kotisivuilla julkaistussa artikkelissaan myös viime viikolla Itämerellä sattuneen välikohtauksen, jossa venäläiset sotilaskoneet ja helikopteri härnäsivät amerikkalaista sotalaivaa kansainvälisillä vesillä. Yhdysvallat kutsui koneiden toimintaa ”simuloiduiksi hyökkäyksiksi”. Verkkouutiset on kertonut asiasta muun muassa tässä.

”Naton itäisissä jäsenmaissa ja etenkin Baltiassa vierailevat amerikkalaiset sotilaat ovat joutuneet venäläisten tiedustelu-upseerien uhkaavien lähestymisten kohteiksi”, Keir Giles paljastaa.

Hänen mukaansa epäviralliset tiedot kertovat, että amerikkalaisjoukot ovat joutuneet Itä-Euroopassa myös rajan takaa Venäjältä tulevien elektronisten hyökkäysten kuten signaalihäirinnän kohteeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)