Verkkouutiset

Ukrainassa pidätetty Venäjän eliittisotilas videolla: Luhanskista operoi useita erikoisryhmiä

Ukrainan armeija kertoo pidättäneensä kaksi Venäjän erikoisjoukkojen sotilasta syvällä Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalaislähteisiin viittaavan BBC:n mukaan miehet haavoittuivat taistelussa Štšastjan kaupungissa Luhanskin alueella ja jäivät ukrainalaisten vangeiksi.

Sosiaalisessa mediassa kiertää jo video (alla), jossa esiintyy väitetysti pidätetty venäläiskersantti. Hän kertoo nimekseen Aleksandr Aleksandrov.

Inforesist -sivuston mukaan Aleksandrov toteaa videolla tulleensa Ukrainaan osana 14 miehen erikoisryhmää. Hän nimeää myös komentajansa ja kertoo toisen vangiksi jääneen olevan sotilasarvoltaan kapteeni. Sotilaat kuuluvat hänen mukaansa Venäjän sotilastiedustelun eli GRU:n alaisuuteen.

”Luhanskista operoi kuudesta kahdeksaan venäläistä erikoisryhmää”, Aleksandrov paljastaa videolla.

Sosiaalisessa mediassa on jo julkaistu kuvia pidätetyistä sotilaista ja heidän henkilöllisyystodistuksistaan.

Venäläisen Tass-uutistoimiston uutisen mukaan pidätetyt eivät ole venäläisiä sotilaita, vaan kuuluvat Itä-Ukrainan separatistihallinnon miliisiin. Väitettä on vaikea uskoa. Esimerkiksi toimittaja Oliver Carroll kertoo twitterissä, että Aleksandrovin VK-sivuston profiilissa kerrotaan, että mies kuuluu samaan erikoisyksikköön, josta hän puhuu videolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)