Verkkouutiset

Vladimir Putin tuo rajalle 100 000 sotilasta – huoli Venäjän jättiharjoituksista leviää

Baltian maissa uskotaan Venäjän järjestävän tänä vuonna tavallista suuremmat sotaharjoitukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Baltian maiden suurlähettiläät uskovat Venäjän järjestävän Baltian ja Puolan rajoillaan tavallista massiivisemmat sotaharjoitukset ensi syksynä.

Amerikkalaisen CBS:n mukaan lähettiläitä tavannut senaattori Bob Menendez nosti asian esiin Yhdysvaltojen senaatin ulkoasiankomitean Venäjää käsitelleessä istunnossa.

Menendezin mukaan Baltiassa uumoillaan, että perinteisiin Zapad (länsi) -harjoituksiin osallistuisi tänä vuonna vähintään 100 000 sotilasta. Zapad-harjoitukset ulottuvat myös Valko-Venäjään.

Naton ylimpänä sotilaskomentajana viime vuoden toukokuuhun asti toiminut kenraali Phillip Breedlove kertoi puolestaan kuulleensa jopa kaksi kertaa suuremmista joukkomääristä. Hän korosti, ettei asiasta ole saatu virallista tietoa Venäjältä.

– Venäläiset ovat tilanneet 83-kertaisen määrän junavaunuja verrattuna vuoden 2013 Zapad-harjoituksiin, joten näistä harjoituksista tulee merkittävästi suuremmat, Breedlove kuitenkin totesi.

Venäjän julkistamien tietojen mukaan vuoden 2013 Zapad-harjoituksiin otti osaa 10 000 sotilasta. Todellinen luku on kuitenkin todennäköisesti lähempänä 70 000 miestä.

– Mielestäni näiden harjoitusten ongelmana on niiden koko ja sijoittuminen suoraan rajalle, nimi, joka suuntaa ne länteen ja se, että niiden ennakoimattomuus tekee niistä hyvin hälyttävät, Breedlove arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)