Verkkouutiset

Venäjällä kaavaillaan rikkaille turisteille lupaa ampua susia helikoptereista

Lupa olisi osa suunnitelmaa karsia alueen 12 000 suden kantaa, jonka väitetään aiheuttavan suuria tappioita alueen maataloudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jakutian alueella itäisessä Siperiassa suunnitellaan, että varakkaille turisteille annettaisiin lupa ampua alueen luonnossa eläviä susia helikoptereista käsin, kertoo Mirror. Trophy-metsästyksen mukaisesti ampuja maksaisi kustakin ammutusta eläimestä sovitun summan, tässä tapauksessa noin 9500 euroa. Lisäksi turistit maksaisivat kuljetus- ja muita kuluja vajaan 5000 euroa.

Järjestelyn avulla rahoitettaisiin susikannan harventamista, joka on käynyt liian kalliiksi Venäjän suurimman ja kylmimmän alueen viranomaisille.

Susia syytetään Jakutiassa yli 9000 poron ja 500 hevosen tappamisesta vuosittain.

Susien ampumista sisältäviä turistiretkiä suunnitellaan pidettäviksi länsimaisille ja kiinalaisille turisteille. Suunnitelman mukaan turisti saisi pitää ampumansa eläimen taljan.

Jos turisti ampuisi jonkin toisen eläimen, trophy-hinta olisi 19 000 euroa.

Suunnitelman alullepanija on paikallinen poliitikko Viktor Fedorov, jonka mukaan turistit voisivat karsia 12 000 suden kannasta vuosittain 400 eläintä. Hänen mukaansa nykyinen systeemi, jossa paikallisille metsästäjille maksetaan palkkiota ja jossa käytetään harvoin suuria helikoptereja, ei ole ollut tehokas.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)