Verkkouutiset

Venäjä siirtää 10 000 miestä lisää “epävakaalle” länsirajalleen

Venäjä siirtää merkittävästi lisää joukkoja maan länsirajalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on ilmoittanut Venäjän asevoimien siirtävän peräti 10 000 miestä lisää maan länsirajalle. Asiasta kertoo Viron yleisradio.

Radio Free Europen mukaan Shoigu luonnehti Venäjän länsirajan sotilaallista ja poliittista tilannetta ”yhä epävakaaksi” keskiviikkona Moskovassa järjestetyssä puolustusviranomaisten kokouksessa.

Shoigu viittasi Yhdysvaltojen ja Naton joukkojen määrän kasvuun Venäjän rajavaltioissa. Shoigu mainitsi erityisesti Naton suunnitelmat vahvistaa Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan puolustusta.

Venäjä on lisännyt merkittävästi länsirajan joukkojaan ja harjoitustoimintaansa Ukrainan sodan syttymisen jälkeen. Perusteluna on ollut Naton joukkojen Väitetysti Venäjälle muodostama turvallisuusuhka. Naton aktiivisuuden lisääntymistä etenkin Itä-Euroopassa on puolestaan perusteltu nimenomaan Venäjän toimilla Ukrainassa ja osallisuudella sodassa.

Sergei Shoigu ilmoitti keskiviikkona myös erottavansa Venäjän Itämeren laivaston komentajan, amiraali Viktor Kravtshukin ja laivaston esikuntapäällikön Sergei Popovin. Kremlin mukaan he ovat kätkeneet laivaston todellisen tilan maan hallitukselta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)