Verkkouutiset

Teksas itsenäiseksi? Maailman separatistit kokoontuivat Venäjälle vastustamaan USA:a

Venäjä laittaa omat separatistinsa vankilaan, mutta tukee mielellään itsenäisyysliikkeitä ulkomailla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän hallituksen tukema ”Kansakuntien dialogi” -konferenssi järjestettiin sunnuntaina Moskovassa. Tapaamiseen osallistui valtiostaan irrottautumaan pyrkiviä kapinallisliikkeitä ympäri maailmaa. Tapaamiseen osallistuneet separatistit osoittivat tukeaan Venäjälle ja vastustustaan Yhdysvaltoja kohtaan.

Kokouksessa oli edustettuina muun muassa katalaaneja, skotlantilaisia, pohjoisirlantilaisia, kurdeja, puertoricolaisia, Azerbaidžanin iranilaisia, Länsi-Saharan arabeja ja berberejä sekä amerikkalaisia separatisteja Kaliforniasta ja Teksasista.

– Yhdysvaltain ulkopolitiikka ei edusta Teksasin tahtoa, konferenssissa mukana ollut Teksasin kansallisen liikkeen edustaja Nate Smith sanoi New York Timesille.

Hawai’in kuninkaaksi itseään tituleeraava Edmund Keli’i Silver Jr. ei päässyt kokoukseen paikalle, mutta lähetti kokousväelle videotervehdyksen, jossa hän kertoi, että miehittäjä (Yhdysvallat) on menettämässä oikeutustaan toimilleen.

Kokoukseen ei ollut kutsuttu Venäjän sisällä toimivia separatisteja. Venäjällä separatismista voi uhata viiden vuoden vankeustuomio. Kokouksen järjestäneen globalisaation vastaisen liikkeen johtajan Alexander V. Ionovin mukaan Venäjällä toimivat separatistiliikkeet on luotu keinotekoisesti, tai ne ovat marginaalissa.

Ionovin mukaan ulkomailla toimivat separatistiryhmät voisivat edistää lännen Venäjälle asettamien pakotteiden purkamista.

Syyrian tai muiden Venäjän ja Kiinan tukemien hallintojen separatisteja ei ollut paikalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)