Verkkouutiset

USA:n ja Venäjän hävittäjät lähikontaktissa Syyrian taivaalla

Amerikkalaiset ja venäläiset hävittäjäkoneet kohtasivat Syyrian yllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen ilmaoperaatioita Syyriassa komentava kenraali Charles Brown paljastaa CBS:n haastattelussa venäläisten ja amerikkalaisten hävittäjien olleen Syyrian taivaalla lähempänä toisiaan kuin koskaan aiemmin.

Amerikkalaiset F-16 -hävittäjät olivat havainneet lähestyneet venäläiset Su-34 -koneet ensin tutkalla. Venäläiskoneet tulivat Brownin mukaan vain hieman yli 30 kilometrin päähän amerikkalaiskoneista. Tässä vaiheessa ne voitiin tunnistaa visuaalisesti jo maalinhakukameroillakin.

Brownin mukaan venäläiset hävittäjät ovat käyneet myös vain ”muutamien mailien päässä” Syyrian taivaalla lentävistä amerikkalaisista lennokeista.

”Olemme ilmassa paljon useammin kuin venäläiset, joten meidän on kierrettävä heitä voidaksemme operoida turvallisesti”, Brown toteaa.

Amerikkalaisten ja venäläisten koneiden kohtaamisista kerrottiin hieman sen jälkeen, kun paljastui, että venäläishävittäjät olivat loukanneet Turkin ilmatilaa ainakin kahteen otteeseen viime viikon lopulla. Venäläisten hävittäjien kerrotaan myös lukinneen tutkansa niitä kohtaamaan tulleisiin turkkilaisiin hävittäjiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)