Verkkouutiset

Ukrainan armeija rappiotilassa – lapsetkin keräävät rahaa auttaakseen

Ukrainan armeija on vuosien korruption jäljiltä merkittävän heikossa tilassa. Kansalaiset keräävät rahaa ja varusteita korjatakseen tilanteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan uusi johto sai helmikuussa käsiinsä rappioituneen armeijan. Muodollisesta rahoituksesta huolimatta miljardit ovat vuosien mittaan valuneet korruptioon, kertoo Washington Post. Neljän miljardin euron suuruinen vuosibudjetti ei näy varusteissa tai koulutuksessa. Kenelläkään ei ole tietoa, kuinka iso osa rahoista lopulta on päätynyt tarkoitukseensa.

Ukrainan varapuolustusministeri Vitaly Yareman mukaan eräs puolustusalan tehdas yksistään oli ottanut välistä 81 dollaria jokaista sadan dollarin tilausta kohti. Hänen mukaansa tilanne olisi nyt ollut toisenlainen, jos nuo rahat olisi käytetty armeijan kehittämiseen.

Ukrainalaiset yritykset ja kansalaiset ovatkin aloittaneet varainkeruun tilanteen korjaamiseksi. Lehden mukaan myös lapset ovat järjestäneet myyjäisiä kerätäkseen rahaa armeijalle. Viime perjantaihin mennessä rahaa oli kerätty jo lähes seitsemän miljoonaa euroa. Rahan lisäksi armeijalle on lahjoitettu myös niin ruokaa ja vettä, kuin erilaisia vaatteita ja kenkiä, sekä matkapuhelimien SIM-kortteja.

Kansalaisavun lisäksi varusteapua on jo luvassa ainakin Ranskalta ja Yhdysvalloilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)