Verkkouutiset

Juutalaisyhteisö ei halua Vladimir Putinia holokaustin muistotilaisuuteen

Tšekin juutalaisyhteisön mukaan nykyisessä poliittisessa tilanteessa Venäjän presidentin osallistuminen ei ole toivottavaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tšekin juutalaisyhteisö ei halua nähdä Venäjän presidentti Vladimir Putinia Auschwitzin vapauttamisen muistoksi järjestettävissä 70-vuotisjuhlissa. Asiasta kertoo Euromaidan Press.

Juutalaisyhteisö sanoo tiedotteessaan, että ajankohtaisen poliittisen tilanteen valossa Putinin vierailu holokaustin muistojuhlassa olisi ”sopimatonta.”

Perusteluiksi määriteltiin esimerkiksi se, ettei Venäjä ole taipunut kansainvälisiin sopimuksiin, käyttäytyy aggressiivisesti ja valloittaa naapurimaidensa alueita voimakeinoin.

Muistojuhla järjestetään Prahassa ja Terezinissä tammikuun 26.–27. päivänä. Putinin kerrotaan saaneen kutsun Tšekin presidentti Miloš Zemanilta. Muistotilaisuuteen on kutsuttu myös esimerkiksi Yhdysvaltain, Iso-Britannian ja Ranskan päämiehet. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on vahvistanut osallistumisensa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)