Verkkouutiset

Miksi ISIS ajaa Toyotalla? Viranomaiset etsivät vastausta terroristien satoihin lava-autoihin

USA on pyytänyt Toyotalta selvitysapua siihen, miksi islamilaisella valtiolla on niin paljon yhtiön autoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS:n paraateista ja propagandasta julkaisuilla videoilla ja uutiskuvissa terroristit ajavat lähes poikkeuksetta Toyotan lava-autoilla tai maastureilla.

Niitä on nähty terroristien videoilla eri paikoissa jopa kymmeniä peräkkäin kulkueissa – USA:n suurlähettilään mukaan autoja on satoja.

”Toyota Land Cruiser ja Hilux ovat valitettavasti tulleet melkein osaksi ISIS:n brandia”, USA:n Irakin suurlähettiläs Lukman Faily sanoo.

ABC Newsin mukaan USA:n valtiovarainministeriön alainen terrorismin rahoitustutkinta on pyytänyt Toyotalta apua selvittääkseen, mistä on kyse. Toyota ei tiedä, mutta yhtiö tukee tutkintaa, jonka laajempi tavoite on estää ISIS:ltä läntisiä tuotteita.

Toyotan johtaja Ed Lewis sanoo yhtiöllä olevan tiukka linja, jonka mukaan autoja ei myydä välittäjille jotka saattavat käyttää tai muuttaa autoja sotilaallisiin tai terrorismin tarkoituksiin. Valmistaja ei kuitenkaan pysty seuraamaan varastettuja tai välikäsien kautta kulkeneita autoja.

Irakin hallitus uskoo ISIS:n saaneen satoja uusia Toyotoja viime aikoina entisten lisäksi. Toyotan mukaan kuvissa ei kuitenkaan ole nähty uudempia malleja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)