Verkkouutiset

USA:n ulkoministeri sanoo Venäjän vastaisten pakotteiden pysyvän kunnes Krim on palautettu

Rex Tillersonin mukaan Amerikan ja Naton tuki Ukrainalle pysyy järkkymättömänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson sanoo, että USA:n pakotteita Venäjää kohtaan pysyvät ennallaan siihen asti, kunnes Venäjä tekee käännöksen toimissaan, mitä se on Ukrainassa toteuttanut, ja palauttaa Krimin niemimaan. Asiasta uutisoi CNN.

USA:n presidentti Donald Trump on aiemmin esittänyt, että Venäjän vastaisia pakotteita voitaisiin arvioida uudelleen, jotta välit Washingtonin ja Moskovan välillä lämpiäisivät.

”Amerikan ja Naton tuki Ukrainalle pysyy järkkymättömänä. Nato-maat tukevat vahvasti Ukrainan suvereniteettia ja alueellista eheyttä”, Tillerson sanoi Nato-kokouksessa Brysselissä.

”Yhdysvaltain pakotteet pysyvät ennallaan siihen asti, että Moskova kääntää toimintansa, joiden vuoksi pakotteet asetettiin. Me emme hyväksy Venäjän toimintaa, joka muuttaa Ukrainan rajoja”, hän lisää.

Tillersonin mukaan Venäjän aggressio Ukrainassa ja Naton läsnäolo Itä-Euroopassa ovat yksi Nato-kokouksen keskeisiä aihealueita.

Tillerson osallistuu Yhdysvaltain ulkoministerinä Nato-kokoukseen nyt ensimmäistä kertaa. Brysselissä pidettävässä kokouksessa Suomea edustaa ulkoministeri Timo Soini.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)