Verkkouutiset

Teinitytöt lähtivät sotimaan Syyriaan – Interpol etsii

Itävaltalaiset viranomaiset uskovat kahden teinitytön lähteneen Syyriaan taistellakseen sisällissodassa kapinallisten puolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Daily Mail -lehden mukaan 16-vuotias Samra Kesinovic ja 15-vuotias Sabina Selimovic katosivat kodeistaan Wienistä hieman yli viikko sitten.

Tyttöjen vanhemmat ovat löytäneet sosiaalisesta mediasta useita viestejä, joiden perusteella vaikuttaa siltä, että tytöt olisivat lähteneet taistelemaan Syyrian “pyhässä sodassa” ja aikovansa naimisiin, jotta heistä voi tulla pyhiä sotureita.

Tyttöjen Facebook-sivuilla on useita kuvia, joissa he ilmeisesti poseeraavat aseiden kanssa. Kaikki kuvat eivät kuitenkaan ole aitoja, koska osa niistä on kiertänyt internetissä jo aiemmin.

Vanhemmat ovat todenneet tiedotusvälineille, etteivät tytöt ole kirjoittaneet viestejä itse. Heidän mukaansa tytöt olivat kuitenkin alkaneet hiljattain vierailla radikaalin muslimisaarnaajan Ebu Tejman moskeijassa Wienissä.

Al Arabiya -lehden mukaan tyttöjen isät ovat ulkomailla etsimässä lapsiaan, mutta eivät ole vielä tavoittaneet heitä.

Itävaltalaiset viranomaiset uskovat tyttöjen olevan todennäköisesti jo harjoitusleirillä ja naimisissa uusien aviomiestensä kanssa. Saksalaisen Focus-lehden mukaan tytöt ilmeisesti lennätettiin Turkkiin, minkä jälkeen heistä ei ole näkynyt jälkeäkään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)