Verkkouutiset

1 500 turvapaikanhakijaa pyöräillyt Venäjältä Norjaan – ”sana on levinnyt”

Syyrialaiset ylittävät rajan polkupyörillä, koska kävellen se ei ole sallittua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjalaisviranomaisten mukaan 1 500 syyrialaista on pyöräillyt Venäjältä Pohjois-Norjaan, suurin osa kahden viimeisen kuukauden aikana, kertoo Sky News.

Syy pyöräilyyn on siinä, että rajan yli ei pääse kävellen. Venäläistaksit saavat kuljettaa pakolaiset 20 kilometrin päähän rajasta.

Tieto pyöräilyreitistä on levinnyt sosiaalisessa mediassa. Poliisipäällikkö Stein Hansenin mukaan ”sana on levinnyt ja kaikki toimii kuulopuheilla. Ihmiset tietävät, että tämä maa ottaa vastaan pakolaisia”.

Viranomaistietojen mukaan pakolaisia saapuu pyöräilyreittiä pitkin Norjan puolelle 50‒70 päivässä. Vilkkain päivä oli viime sunnuntai, jolloin tulijoita oli 113. Erityisesti lähellä rajaa sijaitsevilla paikkakunnilla tilanne on vaikea.

Norjan maahanmuuttoviranomaiset aikovat sijoittaa pakolaisia vanhaan armeijatukikohtaan lähellä Kirkenesiä. Tukikohtaan on päätetty sijoittaa 1 000 pakolaista siitä huolimatta, että tila saattaa loppua kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)