Verkkouutiset

Sukupuolierot kasvussa Britanniassa – naiset kohta kaksi kertaa miehiä todennäköisemmin yliopistoon

Tutkimuksen mukaan erot asenteissa näkyvät jo yhdeksänvuotiaana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan asenne-erot saattavat selittää naisten kasvavia määriä yliopistoissa suhteessa miehiin, kertoo Huffington Post.

Erot ovat jo merkittäviä. Tuoreen raportin mukaan tänä vuonna syntyvät tytöt päätyvät yliopistoon 75 prosenttia todennäköisemmin kuin samanikäiset pojat. Tällä hetkellä 18-vuotiaat naiset hakeutuvat yliopistoon 35 prosenttia miehiä todennäköisemmin.

”Nykyisellä kehityksellä erot rikkaiden ja köyhien välillä vaihtuvat eroon naisten ja miesten välillä kymmenen vuoden sisällä”, sanoo yliopistojen hakuprosessipalvelu UCASin johtaja Mary Curnock Cook.

Eroja asenteissa alkaa yliopiston tutkimuksen mukaan löytyä jo yhdeksänvuotiaana. Tällöin tytöistä 65 prosenttia ja pojista 58 prosenttia näkee erittäin tärkeänä hakeutua yliopistoon. Asenteet korkeakouluopintoja kohtaan näkyvät selkeästi myös 15–16 -vuotiaiden koulumenestyksessä lukio-opinnoissa.

Raporttia laatimassa ollut professori Kathy Sylva arvioi, että tämä saattaa selittää hakeutumiseroja yliopisto-opintoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)