Verkkouutiset

Saksa uhkaa lopettaa talousavun, jos Afrikan maat eivät ota turvapaikanhakijoita takaisin

Varaliittokansleri Sigmar Gabrielin mukaan Saksa on valmis antamaan avustuksia Pohjois-Afrikan maille vain jos ne suostuvat ottamaan käännytetyt turvapaikanhakijat takaisin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Saksa on enemmän kuin halukas antamaan talousapua Pohjois-Afrikalle, mutta vain jos alueen hallitukset suostuvat vastavuoroisesti hyväksymään hylkäävän turvapaikkapäätöksen saaneiden matkustaa takaisin kotimaahansa”, Sigmar Gabriel sanoi ARD:n haastattelussa.

Gabrielin mukaan myös Jordanian, Turkin ja Libanonin pakolaisleireillä elävien elinolosuhteita tulisi parantaa.

Gabriel on Saksan varaliittokansleri, talousministeri ja sosiaalidemokraattien SPD-puolueen puheenjohtaja.

Asiasta uutisoivan The Localin mukaan pohjoisafrikkalaiset maahanmuuttajat ovat nousseet kuumaksi poliittiseksi puheenaiheeksi Saksassa Kölnin uudenvuoden aaton massa-ahdistelutapausten tultua julki.

Uudenvuoden rikoksista on toistaiseksi epäiltynä 13 miestä, jotka ovat kaikki kotoisin Pohjois-Afrikan maista. Tekijöitä uskotaan olleen merkittävästi enemmän.

Hylätyn turvapaikkahakemuksen saaneiden palauttaminen muun muassa Algeriaan ja Marokkoon on osoittautunut vaikeaksi, koska lähtömaat suostuvat harvoin vastaanottamaan ilman asianmukaisia henkilöllisyyspapereita saapuvia palaajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)