Verkkouutiset

Turkin sisäministeri uhkaa: Lähetämme 15 000 pakolaista kuukaudessa Eurooppaan järkyttämään teidät

Süleyman Soylun mukaan eurooppalaisten ei tulisi puuttua Turkin sisäisiin asioihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin sisäministeri Süleyman Soylu sanoo, että Turkki voisi lähettää 15 000 pakolaista Eurooppaan joka kuukausi järkyttämään eurooppalaisia, kertoo Hurriyet Daily News.

Turkin ja Euroopan välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Alankomaat esti turkkilaisministereitä pitämästä kampanjatilaisuuksiaan alueellaan. Turkissa pidetään huhtikuussa kansanäänestys siitä, pitäisikö nykyinen parlamentaarinen järjestelmä korvata systeemillä, joka lisäisi huomattavasti presidentti Recep Tayyip Erdoğanin valtaoikeuksia. Euroopassa asuu suuria yhteisöjä turkkilaisia, joilla on vaaleissa äänioikeus.

”Sanon teille eurooppalaiset, onko teillä rohkeutta? Jos haluatte, me lähetämme sinne 15 pakolaista, joita emme ole lähettäneet kuukausittain ja viemme päänne pyörälle. Teidän on pidettävä mielessänne, että ette voi suunnitella peliä piittaamatta Turkista”, Soylu sanoi viitaten Euroopan ja Turkin pakolaisten palautusta koskevaan sopimukseen.

Sopimuksen mukaan Kreikan viranomaiset palauttavat Turkkiin pakolaiset, jotka pyrkivät Kreikan kautta Eurooppaan.

Soylun mukaan Turkin tuleva kansanäänestys ei kuulu eurooppalaisille. Turkki elää hänen mukaansa vahvinta kauttaan, mitä jotkin tahot eivät kykene hyväksymään.

”Tämä on meidän sisäinen asiamme. Mitä se teitä kiinnostaa? Hyväksyittekö Turkin Euroopan unioniin? Annoitteko Turkille tukenne terrorismin vastaisessa taistelussa. Meneillään on pelejä, jotka pyrkivät estämään Turkin nousun suureksi jatkossa”, Soylu sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)