Verkkouutiset

Britanniassa tutkitaan syrjivätkö sharia-tuomioistuimet naisia

Britanniassa ryhdytään tutkimaan epävirallisten sharia-tuomioistuinten toimintaa. Tuomioistuinten on raportoitu syrjivän naisia ratkaisuissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian sisäministeri Theresa May on käynnistämässä riippumatonta tutkimusta sharia-tuomioistuimista.

Asiantuntijoista koostuva tutkimuskomitea keskittyy tutkimaan syrjivätkö sharia- tuomioistuimet naisia ratkaisuissaan. Asiasta uutisoivan Telegraphin mukaan tutkinnan on määrä kestää puolitoista vuotta.

Sharia-lailla ei ole virallista asemaa Britannian lainsäädännössä mutta niin sanotut sharia- neuvostot tai -tuomioistuimet ratkaisevat erilaisia kiistoja muslimiyhteisöissä ja joskus niillä on oikeudellisia vaikutuksia.

Shariatuomioistuimet toimivat avoimesti välimiesmenettelylakiin perustuen. Yleensä sharia-tuomioistuimet toimivat moskeijoiden yhteydessä. Ensisijaisesti tuomioistuimet ovat ratkoneet taloudellisia kiistoja, mutta ovat alkaneet käsitellä myös avioeroja ja lastenhuoltoa käsitteleviä riita-asioita uskonnollisen opetuksen lisäksi.

Joidenkin arvioiden mukaan sharia-tuomioistuimia on Britanniassa noin 90.

Sisäministeri Mayn mukaan nyt halutaan tutkia, käytetäänkö sharia-lakia väärin tai hyödynnetäänkö sitä naisiin kohdistuvassa syrjinnässä. Tarkoituksena ei ole tutkia sharia-lakia kokonaisuutena.

– Monet Britannian kansalaiset noudattavat erilaisia uskonnollisia säädöksiä ja hyötyvät niiden antamasta ohjauksesta, May totesi.

– Mutta maassamme on vain yksi laki joka tarjoaa oikeuksia ja turvaa kaikille kansalaisille, sanoo Theresa May.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)