Verkkouutiset

Saksa haluaa viedä oleskeluluvat turvapaikanhakijoilta, jotka eivät opettele kieltä

Uusi saksalaislaki asettaisi turvapaikanhakijoille integroitumisvaatimuksia. Niiden rikkominen voisi merkitä oleskeluluvan menetystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan hallitus aikoo saattaa voimaan uuden lain, joka edellyttäisi maahan saapuvia turvapaikanhakijoita integroitumaan yhteiskuntaan ja opiskelemaan Saksaa, mikäli he haluavat pitää oleskelulupansa.

”Rajatonta oleskelulupaa ei voida antaa kolmen vuoden jälkeen heille, jotka kieltäytyvät oppimasta Saksaa, jotka estävät sukulaisiaan, esimerkiksi naisia tai tyttöjä, integroitumasta tai heille jotka kieltäytyvät työtarjouksista”, Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere toteaa Sky Newsin mukaan.

De Maizieren mukaan Saksassa on muodostettava ”yhteys onnistuneen integraation ja sen välille, kuinka kauan tulija saa olla maassa”.

Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel on antanut lakiehdotukselle tukensa. Hänen mukaansa integraatiota tulee vaatia, eikä vain tukea.

Uusi integraatiolaki voi tulla voimaan jo toukokuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)