Verkkouutiset

”Täysi kaaos kannella” – Venäjän MiGin mereen putoamisen syistä kiistellään

Niin sanotulla lentotukialuksella tapahtuneen hävittäjän tuho ei välttämättä johtunut siitä mitä kerrottiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RUSI-tutkimuslaitoksen sivuila kirjoittavat laitoksen tutkijat kertovat 13. marraskuuta Välimerellä tuhoutuneesta Venäjän MiG-29 -hävittäjästä.

Venäjän puolustusministeriön ensi ilmoituksen mukaan Admiral Kuznetsov -lentotukialukseen kuuluva hävittäjä putosi mereen teknisen toimintahäiriön vuoksi. Kuznetsovin eteneminen Välimerelle sai paljon huomiota maailmalla.

Kirjoittajien mukaan tapaus on ”uusi esimerkki venäläisistä kaluston toimintahäiriöistä, jotka viittaavat laajempiin ongelmiin”.

Ei-venäläisten lähteiden mukaan konetta oli kehotettu viivyttämään laskeutumistaan sen jälkeen, kun edellinen kone oli rikkonut aluksella olleen pysäytyskaapelin. Venäläisten raporttien mukaan tilanne aluksen kannella oli ”täysi kaaos”.

Kolmen-neljän minuutin laskuväli paisui. Lopulta koneen molemmat moottorit sammuivat ja lentäjä hyppäsi.

Venäläisten mukaan moottorit olivat sammuneet polttoaineen loputtua. Median saamien raporttien mukaan mitään teknisiä ongelmia ei kuitenkaan ollut. Lentäjän kerrotaan raportoineen äkkiä tulleesta viasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)