Verkkouutiset

Olisivatko takavarikot ratkaiseva pakote: ”katastrofi Venäjän eliitille”

Länsi voi saada Vladimir Putinin taipumaan muutenkin kuin sotatoimilla, venäläinen sosiologi ja kirjailija Igor Eidman sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Igor Eidmanin mielestä nykyisen kaltaiset Venäjä-pakotteet eivät riitä lopettamaan presidentti Vladimir Putinin aggressiivista toimintaa Ukrainassa. Sota taas on lopputulos, jota kukaan ei halua.

Hänen mukaansa lännellä on kuitenkin käsissään pakotekortti, jota se ei ole vielä lyönyt pöytään.

”Koko Venäjän poliittinen eliitti koostuu rikollisista sekä Venäjän lain että varsinkin monien länsimaiden lakien puitteissa”, Eidman toteaa ukrainalaisen Gordon-uutissivuston haastattelussa Interpreter Magazinen käännöksen mukaan.

”Länsi voisi julistaa heidät rikollisiksi ja takavarikoida kaiken heidän ja heidän perheidensä omaisuuden sekä julkistaa heidän nimensä”, Eidman ehdottaa.

Hänen mukaansa ratkaisu olisi katastrofi venäläisille silmäätekeville. Eidmanin mukaan tällaiset toimet yhdistäisivät eliitin Putinia ja hänen Ukraina-politiikkaansa vastaan.

Eidman kertoo venäläisen eliitin ”siirtäneen varkauksiensa tuotot” ulkomaille. Hänen mukaansa moniin vaikutusvaltaisiin venäläisiin voitaisiin vaikuttaa länsimaissa toimeenpannuilla laajoilla takavarikoilla.

”He pakottaisivat hänet (Putinin) muuttamaan suuntaa ja tarvittaessa vaikka kantaisivat hänet jalat edellä ulos Kremlistä”, Eidman ennustaa seurauksista.

Eidman muistuttaa, että ratkaisuun liittyisi ongelmia. Venäläiseliitin ulkomaisiin omistuksiin kajoaminen johtaisi muun muassa kiinteistöjen hintojen laskuun Lontoon kaltaisissa varakkaiden venäläisten suosimissa kaupungeissa.

”Kaikkien, jotka vastustavat tällaisia toimia tulee kuitenkin ymmärtää, että jos sota alkaa, takavarikoidaan kaikki kuitenkin. Miksi odottaa sotaa, jos tämä askel voidaan ottaa jo nyt? Rauha on kuitenkin lopulta tärkeämpää”, Eidman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)