Verkkouutiset

Kim Jong-un uhkaa USA:ta – uudella videolla ydinräjähdys tuhoaa Washingtonin

Pohjois-Korean uudella propagandavideolla hyökätään Yhdysvaltoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Diktaattori Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea on julkaissut uuden propagandavideon, jossa esitellään aseita ja isketään Yhdysvaltojen Washingtoniin. Video (alla) on julkaistu alun perin turistisivustoksi tarkoitetun DPRK Todayn Youtube-kanavalla.

Varsin sotaisan videon alussa näytetään videopätkiä ja kuvia Korean sodasta. Sen jälkeen videolla vilisee iskulauseita ja kuvamateriaalia sotaharjoituksista ja Pohjois-Korean asevoimien kalustosta. Videolla näytetään pätkiä myös viimeaikaisista ohjuskokeista.

Video huipentuu kehnosti tehtyyn animaatioon, jossa Pohjois-Koreasta laukaistu ydinohjus iskee keskelle Washingtonin keskustaa. Kaupunki räjähtää liekkeihin.

Seuraavaksi näytetään punasävyistä kuvaa Yhdysvaltojen lipusta ja valkoisista risteistä hautausmaalla.

Videon nimi on Viimeinen mahdollisuus.

Pohjois-Korea on kiihdyttänyt aseohjelmiaan viimeisen vuoden aikana. Eristäytynyt diktatuuri suoritti alkuvuodesta historiansa neljännen ydinkokeen. Pohjois-Korea on myös laukaissut avaruusraketin. Laukaisua on pidetty kulissina pitkän matkan ohjuskokeelle. Pohjois-Korea on myös väittänyt onnistuneensa kehittämään ballistisen ohjuksen kärkeen soveltuvan pienennetyn ydinkärjen.

Maan tiedetään lisäksi kehittävän aktiivisesti ballistista ohjussukellusvenettä. Salamyhkäisen hankkeen todellisesta tilasta on vain vähän tietoa. Tuoreimpien satelliittikuvien perusteella uuden sukellusveneen prototyyppi saattaa olla jo valmis.

Pohjois-Korean sotaisa retoriikka ja kiihtyvät aseohjelmat ovat heikentäneet sen ulkosuhteita entisestään ja maahan kohdistettuja pakotteita on kiristetty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)