Verkkouutiset

”Armeija käyttöön” – Britanniassa väläytetään radikaalimpia vaihtoehtoja siirtolaisten pysäyttämiseksi

Ison-Britannian pääministeri David Cameron on luvannut tehdä maassa pysymisen vaikeammaksi maahanmuuttajille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 4000 laitonta maahanmuuttajaa on rynnäköinyt Ranskan Calais’ssa aitojen ja poliisien läpi päästäkseen Englannin kanaalin ali junalla Englantiin. Ainakin 150 ihmistä on päässyt Englantiin, mutta yhdeksän ihmistä on myös saanut surmansa.

Ison-Britannian hallitukselta vaaditaan lisätoimia laittomien maahanmuuttajien vyöryn estämiseksi.

– On aika, että harkitsemme radikaalimpia vaihtoehtoja mukaan lukien armeijan käyttämistä. Britit odottavat, että rajamme ovat turvassa ja hallituksen täytyy tehdä kaikki mahdollinen sen saavuttamiseksi, konservatiivipuolueen kansanedustaja Andre Percy sanoi Daily Mailin mukaan.

Useat konservatiivipuolueen kansanedustajat arvostelevat Ranskaa siitä, että se ei kykene pidättelemään siirtolaistulvaa.

Ranska on lähettänyt Calais’hin 120 poliisia lisää. Iso-Britannia on päättänyt käyttää 10 miljoonaa euroa lisää turvatoimiin.

Pääministeri David Cameron on luvannut, että enemmän siirtolaisia karkotetaan tulvan pysäyttämiseksi. Hän sanoi torstaina Vietnamissa, että laittomien maahanmuuttajien oleskelu Britanniassa aiotaan tehdä vaikeammaksi muun muassa rajoittamalla heidän mahdollisuuksiaan käyttää pankkitilejä ja saada asuntoja. Hänen mukaansa ongelmaan täytyy etsiä ratkaisua yhteistyössä Ranskassa, mutta myös ongelmaan on puututtava myös sen alkulähteillä Välimerellä.

– Ihmisiä tulee parvittain Välimeren yli etsiäkseen parempaa elämää, haluavat tulla Britanniaan, koska Britanniassa on työpaikkoja ja kasvava talous ja se on uskomaton paikka asua, Cameron sanoi torstaina Vietnamin matkallaan.

Cameronin ”ihmisparvi”-kommentti on saanut työväenpuolueen poliitikot ja ihmisoikeusjärjestöt tulistumaan. Pakolaisneuvoston mukaan Cameronin sanat olivat ”kamalaa, ihmisarvoa alentavaa kieltä”.

Työväenpuolueen johtaja Harriet Harman halusi muistuttaa, että pääministeri ”puhuu ihmisistä, eikä hyönteisistä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)