Verkkouutiset

Poliisi tyhjensi pakolaisleirin Kreikassa, tuhansia pakolaisia hävisi

Poliisi tyhjensi viime viikolla Idomenin pakolaisleirin Kreikassa, lähellä Makedonian rajaa. Arviolta noin 3 000 pakolaista sai siirron uusille, virallisille leireille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olosuhteita suljetulla leirillä lähellä Idomenin kylää kuvailtiin vaikeiksi. Ensimmäiset vapaaehtoisten avustajien kertomukset uusilta leireiltä eivät anna kuvaa siitä, että pakolaisten olosuhteet olisivat parantuneet.

Guardianin mukaan leirien majoitustilat ovat hylättyjä armeijan parakkeja, joihin ei tule juoksevaa vettä ja jotka ovat likaisia ja asumiseen kelpaamattomia.

Idomenin pakolaisleirin sulkemisen yhteydessä arviolta noin 4 000 pakolaista katosi teille tietämättömille. Heidän joukossaan oli myös tuntematon määrä yksin tulleita ala-ikäisiä. Kadonneiden pakolaisten arvioidaan elävän kaduilla tai piileskelevän läheisissä metsissä. Osan uskotaan lähteneen salakuljettajien mukana Pohjois-Eurooppaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)